Planning Application

Case number W/14/00306/PP

Two-storey extension to side, sun room to rear and new detached garage to replace existing garage

Location: Markover, Salters Lane, Lower Moor, WR10 2PQ

Other planning applications at this location View location on map

Application Type: Householder planning

Parish: Hill & Moor

Ward: Pinvin

Application Received: 12 February 2014

Statutory Start Date: 12 February 2014

Consultation Period From: 18 February 2014

Consultation Period End: 13 March 2014

Decision Date: 21 March 2014

Case Officer: Vicky Stone

Status: Decided

Decision: Approved - Householder Application

This decision is subject to the following conditions:

  1. The development hereby permitted shall be begun before the expiration of three years from the date of this permission.

    Reason - In accordance with the requirements of Section 91 (1) of the Town and Country Planning Act 1990 as amended by Section 51 of the Planningand Compulsory Purchase Act 2004.

  2. Demolition, clearance or construction work and deliveries to and from the site in connection with the development hereby approved shall only take place between the hours of 08.00 and 18.00hrs Monday to Friday and 08.00 and 13.00hrs on a Saturday. There shall be no demolition, clearance or construction work or deliveries to and from the site on Sundays or Bank Holidays.

    Reason - To preserve the amenities of the locality.

  3. Prior to the first use/occupation of the development hereby permitted, the details set out in the submitted Water Management Statement shall be fully implemented and remain thereafter. Reason - To ensure that an appropriate sustainable drainage system is provided to serve the development and to reduce the consumption of water. This is in accordance with the SPD on Water Management.

  4. The first floor en-suite bathroom window on the eastern facing elevation of the development hereby permitted shall be high level opening only and glazed with obscure glass and thereafter maintained in this condition at all times. The obscure glazing must be such that 100 point size text cannot normally be read when held behind the glass at a distance of 100mm. There shall be no further windows or openings in this elevation.

    Reason - To prevent overlooking and loss of privacy to neighbouring properties.

  5. The roof tiles and window frames of the extensions hereby permitted shall match those used in the existing building. The render to be used on the external surface of the walls of the dwellinghouse shall be Monocouche Ivory J20 unless otherwise agreed in writing by the local planning authority. The bricks for the detached garage building hereby approved shall match the bricks used in the existing dwellinghouse unless otherwise agreed in writing by the local planning authority.

    Reason - To ensure that the proposed works are executed in materials, which harmonise satisfactorily with the existing building.

  6. The development hereby permitted shall be carried out in accordance with the following approved plans:

    Location Plan 2014-05-1 2014-05-2 2014-05-3 2014-05-5 2014-05-6 2014-05-7 2014-05-8 2014-05-10 Existing Block Plan Proposed Block Plan (received 20/03/14)

    Reason - To define the permission.

View application at Wychavon website View planning documents

Top of page

Applicant

Mr & Mrs L Malins
'Old Rectory'
Radford Road
Rous Lench
Nr Evesham, Worcestershire

Agent

Mr M Young
Berry & Young Building Consultants
105 High Street
Evesham
Worcs

Other planning applications at this address

W/14/00784/PP
Date: 11 April 2014
Householder planning: Approved - Householder Application
Two storey extension to side, sun room to rear and new detached garage to replace existing garage. Removal of condition 5 of planning permission W/14/00306/PP to allow the garage to be rendered
More details...
W/12/01024/PP
Date: 30 May 2012
Householder planning: Approved - Householder Application
Proposed two-storey side extension and new detached garage
More details...

Top of page

Location Map

Note: The map marker shows the approximate centre of the application postcode, if available, or the nearest geocoded location from the address. The actual location may be slightly different.

Top of page